Design & Engineering Student Centre

BCIT, 2017

Behance

The DESC is a platform for showcasing student achievements.. The intent for this buildings i to be the first of a series to increase the density in the engineering quarters on the Burnaby BCIT campus.. I wanted students who use the building to be able to succeed in their endeavours, socialize with friends, and showcase their work.

Advertisements

Community Centre

Strathcona Park, 2017

Behance

For this studio project, the challenge was to design in the manner of a given architect. In the manner of Alvar Aalto, the building serves as a democratic gateway into Strathcona Park and is comprised of a community of uses, synonymous to the context surrounding the Northeast corner of the site.

In response to the issues of densification in the city, the main courtyard acts as a street that is given back to the people of the community as a liberating gesture for the public realm.

Portal

BCIT Exterior Pavilion, 2017

The design guidelines set out by the BCIT Student Association required a modular structure that could be moved, dismantled, or easily replicated across campus.

In response to the design challenges, the pavilion is made of two CLT shells, and one cold-rolled, steel shell. Each cube is 10’ x 10’ x 10′ as a direct relationship to the transportation restraints of a truck bed. The CNC wooden panels replicate the silhouette of a mountain range, and allows students to walk through the valley of the mountain. 

Architectural Connections

Architectural Connections Logo, 2017

Behance

The four overlaid boxes characterizes the four different years of study in architectural technology at BCIT. The boxes represent the connections made possible between students of each year in the program through the club, while the colours pay respect to the original logo.

In an effort to amplify the online presence of the club, a new logo was made to reinvent the club’s branding strategy. Business cards were also designed in order to connect with external peers and professionals.

Hostel

Granville Island South Shore, 2016

For the Granville Island project, the challenge was to implement a permanent or temporary residence that would revitalize a chosen area on the island.

Since Granville Island is recognized as one of Vancouver’s must-see tourist attractions, the intent of the program was to bring tourists right into the heart of Vancouver and provide an opportunity to experience the active and social lifestyle adopted by the locals.

Floe

Robson Redux, 2015

Floe was a winning entry in the 2015 Robson-Redux in-house design competition hosted by Architectural Connections (BCIT).

Floe embodies the consequences of climate change often overlooked in prevailing “green” culture. Through the juxtaposition of ice on a hot summer’s day, Floe exhibits the relationship of our port city to the reality of rising sea levels and severe climate change. The design is loosely modeled after the bridges that divide the coastline of False Creek; although the divisions are geographical, they serve as a vital connection within our city.

A

Personal Branding, 2014

Behance

The design of the A is a double entendre that represents my initials as well as a drafting triangle often used for architectural drawings.